Stilte- en Belevingsdag in Apeldoorn

Op zoek naar Vertraging, Verdieping en Verbinding? 

Ben jij een zinzoeker, stilteliefhebber, bewust-belever, innerlijke reiziger en voel je ergens de behoefte om deze zomer niet alleen de camping in Frankrijk / bergen in Oostenrijk / Griekse kusten, maar ook je eigen binnenwereld beter te leren kennen? Je bent van harte welkom bij Stilte- en Belevingsdag ‘Zacht met Kracht’, zondag 4 augustus in de Cocoon Club in Apeldoorn.

Wat is dat, zo’n Stilte- en Belevingsdag?

Als mens zijn we oneindig divers, oneindig complex en oneindig bezield. Toch handelen we vaak vanuit automatisme, vastomlijnde patronen en conditioneringen. Wanneer we ons hier niet bewust van zijn, bepalen deze automatismen hoe we ons leven ervaren. Alles gaat zoals het altijd gaat, omdat alles nou eenmaal Zo En Niet Anders is.

Wie het leven bewuster ervaart, leert onder de oppervlakte kijken. Wat speelt er in mij? Waarom gaat iets zus-of-zo? Wil ik dit eigenlijk wel? (Hoe) kan het ook anders? Om te kunnen horen wat er in je leeft, heb je tijd nodig, ruimte, een open geest. Een nieuwsgierige, oordeelloze houding waarbij al je innerlijke antwoorden welkom zijn (sommige mensen herkennen hierin misschien ook wel wat van de ‘mindfulness’ of ‘mindful mindset’). In het dagelijks leven kan het soms -om wat voor reden ook- lastig zijn om je eigen antwoorden te horen. Te weinig tijd, te weinig rust, te weinig ruimte om echt de diepte in te gaan.

Een Stilte- en Belevingsdag is een dag voor jezelf. Via meditatie, stilte, dans, muziek, schrijf- en anderszins creatieve opdrachten word je uitgenodigd om je blik naar binnen te richten. Hoe voelt het in jou? Wat wil gehoord, ervaren, beleefd worden? Met elkaar vertragen, verdiepen en verbinden we, waardoor we de ruimte creëren om onszelf beter, dieper, te leren kennen, en daarmee steviger in de wereld te staan.

Het thema van de dag is ‘Zacht met Kracht’. Heb je behoefte aan een dag voor jezelf? Ben je nieuwsgierig geworden naar je eigen antwoorden? Verlang je naar stilte of wil je deze zomer gewoon eens iets anders ervaren dan je eigen comfortzone? Meld je dan aan voor deze Stilte- en Belevingsdag in Apeldoorn.

Praktische informatie (en vroegboekkorting!)

DATUM: Zondag 4 augustus van 10:30 tot 16:00 uur. (Inloop vanaf 10:15 uur)
LOCATIE: Cocoon Club in Apeldoorn.
AANMELDEN: Mail naar marleen@avalena.nl.
Vroege Vogels betalen 40 euro. Meld je je aan ná 16 juli? Dan betaal je 50 euro. Voor een (vegetarische) lunch wordt gezorgd.

Over Marleen

Amper 17 jaar was ik toen ik me, zonder enige voorbereiding, vijf dagen onderdompelde in de stilte. Geen idee wat me bezielde! Maar het zaadje was geplant. De voorbije jaren heb ik me meer dan 10, 11, 12 keer overgegeven aan meerdaagse stilteretraites, waarbij bewustwording en persoonlijke groei steeds weer centraal stonden. De stilte die leeg lijkt, maar toch steeds zo vol is.

Ik ben de zinzoeker, de stilteliefhebber, de bewust-belever, de innerlijke ontdekkingsreiziger. Ik ben de danseres, de zelfonderzoeker, de schrijfster, de licht- en schaduwspeler. Alles en niets van dat alles. Het is een avontuur dat ik met liefde doorgeef!

Ga je mee op reis? Mail me! Ik ontmoet je graag.

Heb je een vraag aan mij?

Wil je op de hoogte worden gehouden van de blogs en activiteiten bij Avalena?
Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Locatie
Cocoon Club
Deventerstraat 130 P
7321 CD Apeldoorn

Postadres
Latonalaan 40
7321 EA Apeldoorn

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
KvK-nummer: 73432997

Heb je een vraag aan mij?

Wil je op de hoogte worden gehouden van de blogs en activiteiten bij Avalena?
Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Locatie
Cocoon Club
Deventerstraat 130 P
7321 CD Apeldoorn

Postadres
Latonalaan 40
7321 EA Apeldoorn

Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
KvK-nummer: 73432997