Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

GelukkigHB-groep / Samen Hoogbegaafd

Voor hoogbegaafde kinderen en jongeren is er de GelukkigHB / Samen Hoogbegaafd-groep. Dit is een groep waarin hoogbegaafde kinderen met ontwikkelingsgelijken (maximaal zes) leren over zichzelf en de wereld om hen heen. Met ruimte voor individuele behoeften en uitdagingen.

Een GelukkigHB / Samen Hoogbegaafd-groep biedt hoogbegaafde kinderen en jongeren:

  • Contact met ontwikkelingsgelijken, in een veilige omgeving.
  • Een plek om te leren omgaan met hoogbegaafdheid, inclusief de intellectuele, psychomotorische, emotionele, sensorische en/of verbeeldende intensiteiten / gevoeligheden (overexcitabilities) die daarbij horen.
  • Een plek om te leren omgaan met een hoofd dat altijd AAN staat, intense emoties, intens gedrag, faalangst, perfectionisme, samenwerken, sociale contacten, (onder)presteren en andere voor HB’ers kenmerkende uitdagingen.
  • Een plek om te spelen, te leren en te groeien, zonder schools te zijn.
  • De ruimte om zichzelf uit te dagen, de natuurlijke creativiteit (opnieuw) aan te (leren) spreken en spelenderwijs te oefenen met nog-niet-geleerde (executieve) vaardigheden. Leren Leren!

Kortom: een GelukkigHB / Samen Hoogbegaafd-groep biedt hoogbegaafde kinderen en jongeren een plek om zichzelf te zijn en zich, ieder op zijn eigen tempo, verder te ontwikkelen.

Avalena biedt naast groepsbegeleiding ook individuele consulten, ouder-kind-begeleiding en kristalheldere gesprekken. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Gras groeit niet harder wanneer je eraan trekt. Geef het daarentegen water, zonlicht en een gezonde voedingsbodem en zie – het groeit vanzelf.