Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

Marleen

Over Avalena

Er is nog een wereld te winnen op het gebied van hoogbegaafdheid!

Daarom begeleidt Avalena hoogbegaafde kinderen en jongeren bij het vinden van hun eigen weg. Ook zet Avalena zich in voor meer bewustwording rondom hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

De omgeving heeft een enorme invloed op deze bijzondere, intense, uitdagende, prachtige kinderen en jongeren. Het is cruciaal dat we daar bewust mee omgaan, zodat deze hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen en jongeren de ruimte voelen om hun eigenzinnige, kleurrijke zelf te zijn.

Het gezicht achter Avalena

Dat ben ik! Mijn naam is Marleen Verbunt. Ik ben 34 jaar en eigenaresse van Avalena. Sinds 2012 woon ik met mijn man in het prachtige Apeldoorn. Daar is ons gezin uitgebreid met hondje Kara en een heerlijk karaktervolle zoon.

Ik herken mij in de kinderen met wie ik werk. In hun tomeloze enthousiasme, intrinsieke gedrevenheid, het vragenvuur dat van binnen maar nooit ten einde komt. Het hoofd dat altijd aan staat – net als hun psychomotorische, emotionele, verbeeldende en/of sensorische systeem.

Maar ik ken ook de downfalls van zo’n prikkelgevoelig brein. De faalangst, de existentiële vragen, het anders-dan-anders-zijn. Sommige kinderen zijn angstig of boos of verliezen de connectie met de rest van de wereld / hun eigen emoties / hun innerlijk vuur. Ze gaan onderpresteren, rebelleren of passen zich aan totdat ze zelf verdwijnen. Deze processen worden versterkt wanneer Creativiteit aan banden wordt gelegd, Geestdrift moet worden ingeperkt en kaders Eigenheid vervangen.

Hoe belangrijk is het dan om je eigen tribe te vinden. Dat kan iedereen zijn: een leerkracht die je de ruimte geeft om je eigen ontwikkeling te volgen, ouders die snappen hoe jouw belevingswereld in elkaar steekt, ontwikkelingsgelijken met wie je ‘op jouw niveau’ kunt spelen en praten. Kortom: mensen bij wie je jezelf kunt zijn, met alle intensiteit en complexiteit die daarbij hoort.

En hoe dan met al die aspecten van je hoogbegaafde of hoogsensitieve zelf om te gaan? Daarvoor is Avalena.

Ik ontmoet je graag! 

Avalena is gevestigd in Apeldoorn.

“Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.”
~ Ralph Waldo Emerson