Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

Oudercursus

Voor ouders die hun hoogbegaafde kind beter willen leren begrijpen en begeleiden.

Ineens blijken jullie ouders van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind. Misschien was die ontdekking een opluchting, een schok of ‘gewoon’ een logisch gevolg van wat je waarnam. Maar met constateren alleen ben je er nog niet. Want hoe je het ook wendt of keert, je zoon of dochter heeft een brein dat wezenlijk verschilt ten opzichte van 98% van de wereldbevolking. Als je een vijf-, zes-, of zelfs twaalfbaanssnelweg in je hoofd hebt, beïnvloedt dat je hele manier van Zijn.

When little people are overwhelmed by big emotions, it’s our job to share our calm, not to join their chaos.
~ L.R. Knost

Ondertussen gaf niemand jullie een handboek ‘omgaan met mijn hoogbegaafde kind’. Het komt aan op jullie eigen opvoedskills, die waarschijnlijk door de jaren heen prima ontwikkeld zijn. Toch wil je misschien wat extra handvatten om je hoogbegaafde kind naar volwassenheid te begeleiden. Dan is de oudercursus Hoogbegaafd Thuis misschien iets voor jou.

De oudercursus biedt:

  • Kennis over hoogbegaafdheid en de ontwikkeling van je HB-kind.
  • Uitleg over hoogbegaafd-zijn in een overwegend niet-hoogbegaafde wereld.
  • Inzicht in (wisselwerking van) gedrag; manieren van communiceren met je HB-kind.
  • Ruimte om ervaringen uit te wisselen met andere ouders met HB-kinderen.
  • Ruimte voor eigen vragen en onderwerpen.
  • Praktische opvoedtips.

De cursus wordt gegeven in vijf avonden van twee uur. Voor deelname aan deze cursus is geen intakegesprek nodig. Heb je interesse om deel te nemen? Laat het me weten via het contactformulier.

Tijdens de cursus is er ruimte voor ieders inbreng. Mocht je meer tijd nodig hebben of verder de diepte in willen gaan over jullie persoonlijke situatie, dan is individuele begeleiding wellicht passender. Je bent van harte welkom.