Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

Kristalhelder Kindergesprek(je)

Vraag jij jezelf wel eens af wat er allemaal in je kind omgaat?

Kinderen zien, horen, weten, voelen meer dan we vaak denken. Dat geldt zeker voor kinderen die zich bewuster zijn van zichzelf en de wereld om hen heen.** Meer denken of meer voelen dan gemiddeld (en soms allebei) betekent ook: meer te overdenken, meer te doorvoelen, meer te verwerken.

Vaak gaat dat prima, zeker met steun van liefhebbende en begripvolle ouders. Maar soms kan het juist ook voor ‘bewuste kinderen’** fijn zijn om eens met iemand buiten ‘de directe kring’ te praten.

Omdat het hoofd vol zit met duizend kleine dingen, omdat de schouders wat naar beneden zijn gezakt, omdat het hart misschien een beetje pijn doet.

Niet omdat er meteen begeleid of getherapeutiseerd of gediagnosticeerd hoeft te worden, maar omdat er even behoefte is aan een luisterend oor, een open hart en een begripvolle geest. Hierin is het kind volledig leidend: ik werk met wat zich op dat moment aandient. Natuurlijk neem ik daar mijn eigen kennis, inzichten en vaardigheden in mee.

** Ik vind het niet zo belangrijk welk label deze kinderen hebben gekregen. Misschien herken je je kind in termen als ‘hoogbewust’, ‘hoogbegaafd’, ‘hoogsensitief’, ‘hooggevoelig’ of gewoon: een eigenzinnige denker en/of een kleurrijke voeler. Als je denkt dat ik iets voor je kind kan betekenen, laat de term je dan niet weerhouden contact op te nemen.

Praktische informatie

Voor een Kristalhelder Kindergesprek vraag ik 25 euro voor een halfuur en 37 euro voor 45 minuten. Locatie (in Apeldoorn) stemmen we samen af. Eventueel behoort een huisbezoekje tot de opties.