Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

Voor eigenzinnige denkers en kleurrijke voelers

Kristalhelder Gesprek

Soms wil je als ouder van een hoogbegaafd kind gewoon je verhaal doen. Geen specifieke begeleiding of therapie, maar vertellen waar je tegenaan loopt, praten over wat je dwarszit, je zorgen delen en je hoofd weer leegmaken, zodat je daarna weer verder kunt.

Wanneer een Kristalhelder Gesprek?

Hoe een Kristalhelder Gesprek eruit ziet, is per ouder en per situatie anders.

  • Misschien loop je aan tegen onbegrip in de buitenwereld. Je bent een strijder voor je hoogbegaafde kind, maar daar loop je zelf op leeg. Je voelt je moe, machteloos, gefrustreerd en ziet door de hoogbegaafde bomen het bos niet meer.
  • Je bent (vermoedelijk) zelf hoogbegaafd. Dat botst soms behoorlijk met het intense gedrag van je hoogbegaafde kind. Je wilt hierover je hart luchten.
  • Je voelt je onzeker over de opvoeding van je hoogbegaafde kind. Je wilt je kind graag helpen, maar loopt dagelijks tegen grote en kleine dingen aan in contact met je zoon of dochter. Je maakt je zorgen. Doe je het wel goed?

Misschien is jouw situatie anders. Eén ding staat voorop:

Een Kristalhelder Gesprek gaat om jou.

Ik luister naar je. Tijdens het gesprek help ik je om jouw chaos weer helder te maken. Hierdoor ontstaat er ruimte om weer verder te gaan.

Praktische informatie

Voor een Kristalhelder Gesprek zijn verschillende locaties mogelijk. Dit stemmen we samen af. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten en kost 37 euro. Er is geen intakegesprek voor nodig; je kunt meteen een afspraak plannen.

Is een incidenteel Kristalhelder Gesprek niet voldoende voor je? Dan kijken we samen naar een passende oplossing voor jouw situatie.

Kristalhelder Gesprek voor je kind (t/m 23 jaar)

Avalena biedt ook een Kristalhelder Kindergesprek(je) ( < 12 jaar) of een Kristalhelder Jongerengesprek (13 t/m 23 jaar).

Soms kan het voor je hoogbegaafde of anderszins bewuste kind* fijn zijn om gewoon eens met iemand te praten die a) geen onderdeel is van hun directe leefwereld b) begrijpt hoe het is om dieper te denken en te voelen dan veel mensen om hen heen. Een Kristalhelder Gesprek voor kinderen of jongeren biedt uitkomst wanneer begeleiding of therapie niet direct nodig of gewenst is, maar er wel behoefte is aan enige verheldering of steun.

* Naast hoogbegaafdheid komen ook termen voor als: hoogbewust, hoogsensitief, hooggevoelig, nieuwetijdskind, kristalkind of gewoon: een eigenzinnige denker en/of een kleurrijke voeler. Voor de Kristalheldere Gesprekken maakt het label mij niet uit. Als je denkt dat ik iets voor je kind kan betekenen, laat de term je dan niet weerhouden contact op te nemen.